Connect with us

Αιτωλοακαρνανία

Δυτική Ελλάδα: Σχέδιο «επιβίωσης» για τον αγροτικό τομέα

klim

Η δέσμη μέτρων και προτάσεων, που υποδεικνύει το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Με αφορμή τη χθεσινή ημερίδα στο Αγρίνιο, όπου παρουσιάστηκε το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τα όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν τόσο απ’ τον κεντρικό ομιλητή, καθηγητή και πρώην υπουργό Ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη, όσο και απ’ τον περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον  αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, παρουσιάζουμε σήμερα τα επιμέρουμε μέτρα και δράσεις που το ίδιο το Σχέδιο προβλέπει για τον πρωτογενή τομέα.

Μπορεί οι αγρότες να θεωρούνται «οι φύλακες του περιβάλλοντος», είναι, ωστόσο οι πρώτοι που βιώνουν τις αρνητικές επιδράσεις τις κλιματικής αλλαγής, ως απολύτως εξαρτώμενοι από τις επικρατούσες συνθήκες.

Η Ε.Ε. έχει προσανατολίσει τη νέα ΚΓΠ στην προσπάθεια μετριασμού αυτών των επιπτώσεων. Σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο είναι τα Σχέδια Προσαρμογής που καλούνται να δώσουν απαντήσεις.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εκπόνησε το ολοκληρωμένο Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, καταθέτοντας παράλληλα και τα επιμέρους, τοπικά Σχέδια.

Σε παλιότερη ανάρτηση έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει την Τρωτότητα στη γεωργία για τη Δυτική Ελλάδα, όπως καταγράφεται στο Περιφερειακό Σχέδιο.

Ένα Σχέδιο που δεν περιορίζεται στη διαπίστωση και στην πρόβλεψη, αλλά προχωρά στην κατάθεση σειράς προτάσεων για τον γεωργικό τομέα στη Δυτική Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά τις προτεινόμενες δράσεις και μέτρα.

e-ea.gr

Τελευταία νέα →