Connect with us

Κοινωνία

Η EΛ.Ο.Π.Υ. και η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια πρωταγωνιστές στη «Seafood Expo Global 2022» (Photos)

elopy seafood expo global 2022

Με έμφαση στην εξωστρέφεια και στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των μοναδικών χαρακτηριστικών του ελληνικού ψαριού, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) έδωσε δυναμικά το “παρών” στην έκθεση Seafood Expo Global που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στις 26-28 Απριλίου 2022. 

Σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο 300 τ.μ. φιλοξενήθηκαν, υπό τη στέγη της ΕΛΟΠΥ, οι εταιρείες-μέλη της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, Philosofish και Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, ενώ στην έκθεση έλαβε μέρος και η Avramar

hapo booth 13

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Απόστολος Τουραλιάς, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος Λυμπέρης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, η Διευθύντρια Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛΟΠΥ κα Κατερίνα Λύτρα και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα Ισμήνη Μπογδάνου. Παρουσία όλων των μελών της ΕΛΟΠΥ, το περίπτερο μετατράπηκε για 3 ημέρες σε ένα hub ιχθυοκαλλιέργειας, όπου επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν για τον πιο αναπτυσσόμενο εξαγωγικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια. Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ επισκέφτηκε και η Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, κα Άλια N. Παπαναστασίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση Seafood Expo Global θεωρείται το μεγαλύτερο διεθνές event στον κλάδο των Ιχθυηρών και Θαλασσινών με περισσότερους από 2000 εκθέτες και 29.000 επισκέπτες από 150 χώρες. Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν καθημερινά πρωτότυπες συνταγές και με τα 5 είδη ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece (τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φαγκρί βραχύπτερο και μαγιάτικο) δια χειρός του διάσημου σεφ Κωνσταντίνου Βασάλου. 

hapo booth 21

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.  

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

chef 14

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014