Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

ΕΛ.Ο.Π.Υ.: Εκδηλώσεις Γαστρονομίας στη Μαδρίτη με ψάρια Fish from Greece

Πρωτοβουλία – συνεργασία των ΕΛ.Ο.Π.Υ., Ελληνικής Πρεσβείας και Ισπανο- Ελληνικού Επιμελητήριου και υψηλή Γαστρονομία στη Μαδρίτη
Πρωτοβουλία - συνεργασία των ΕΛ.Ο.Π.Υ., Ελληνικής Πρεσβείας και Ισπανο- Ελληνικού Επιμελητήριου και υψηλή Γαστρονομία στη Μαδρίτη

Πρωτοβουλία – συνεργασία των ΕΛ.Ο.Π.Υ., Ελληνικής Πρεσβείας και Ισπανο- Ελληνικού Επιμελητήριου και υψηλή Γαστρονομία στη Μαδρίτη.

Η Ισπανία αποτελεί την 2η μεγαλύτερη αγορά για τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής, καθώς το 2023 απορρόφησε περίπου 28% της Ελληνικής παραγωγής. Συνολικά το 2023 εισάχθηκαν συνολικά στην Ισπανία 64.400 τόνοι τσιπούρας και λαβρακιού εκ των οποίων 52%, 33.520 τόνοι, από την Ελλάδα.

lavraki fish from greece

magiatiko fish from greece

fagkri fish from greece

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της κατανάλωσης των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece των μελών της, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας και το Ισπανο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργάνωσε στη Μαδρίτη δύο ιδιαίτερα γεύματα γαστρονομίας στο εστιατόριο Velasco Abellà, του διακεκριμένου με δύο αστέρια Michelin Ισπανού Chef Óscar Velasco.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024, η εκδήλωση ξεκίνησε με demo μαγειρικής για συνταγή με λαβράκι Fish from Greeceσε επιλεγμένους Ισπανούς μάγειρες και ακολούθησε γεύμα.

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ειδικού διατροφικού και γενικού τύπου, bloggers και influencers γεύσης.

H ΕΛ.Ο.Π.Υ. προσέφερε φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece, λαβράκια, τσιπούρες, φαγκριά και μαγιάτικα. H φίνα γεύση τους αναδείχτηκε από εκλεκτά ελληνικά κρασιά, πραγματοποιώντας ένα «Fish & Wine Pairing» με τη συμμετοχή γνωστής οινολόγου.

oscar velasco

Στο διήμερο εκδηλώσεων προώθησης των προϊόντων της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την ΕΛ.Ο.Π.Υ. εκπροσώπησε η κα Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσιών Σχέσεων, η οποία προέβη σε ομιλία-παρουσίαση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και του εξωστρεφούς χαρακτήρα της και των ιδιαίτερων θετικών ποιοτικών και υγιεινών χαρακτηριστικών των ελληνικών ψαριών εκτροφής.

Το Ισπανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Ανδρέα Παππά και τον Αντιπρόεδρο κ. Jacobo Beltrán.

Συμμετείχαν ενεργά ο κος. Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος Α’ και η κα. Χριστίνα Οικονόμου, Γραμματέας Γ’, του Γραφείου Ο.Ε.Υ. της Ελληνικής Πρεσβείας.

pappas fotopoulos velasco mpogdanou

Την εκδήλωση τίμησε με παρουσία του και χαιρετισμό ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ισπανία κος. Ηλίας Φωτόπουλος.

Στον χώρο του εστιατορίου έγινε συνέντευξη σχετικά με το ελληνικό ψάρι εκτροφής, την διήμερη δράση και τη σημασία της ισπανικής αγοράς για τα ελληνικά ψάρια εκτροφής, από τοπικό κανάλι της Μαδρίτης (Telemadrid), με την συμμετοχή της κας. Μπογδάνου και του κου. Παντελή Γκάσιου.

Η διήμερη δράση αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία περαιτέρω εδραίωσης του ελληνικού ψαριού εκτροφής στην Ισπανία.

gkasios velasco mpogdanou beltran

Οι εκδηλώσεις Γαστρονομίας και ενημέρωσης σε χώρες της Ευρώπης που εξάγονται τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece αποτελούν σταθερή αξία στη φαρέτρα των δράσεων εξωστρέφειας της ΕΛ.Ο.Π.Υ.

Εκτός από την παρουσία της σε διεθνείς εκθέσεις, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με την Ελληνική Πρεσβεία και τον Ε.Ο.Τ. στο Μιλάνο, την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, το Johnson & Wales University στις Η.Π.Α. και άλλες.

 

Διαβάστε επίσης: Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, (21/10): Αυξημένες συναλλαγές και δοσοληψίες

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014