Άλλες Ειδήσεις
Εύκολη και γλυκιά μπουγάτσα με αφράτη κρέμα
Μια συνταγή για μπουγάτσα για ατέλειωτη απόλαυση. Εύκολη και γλυκιά μπουγάτσα με αφράτη κρέμα. Το καλύτερο πρωινό για να ξεκινήσετε την μέρα σας. Δοκιμάστε την και σίγουρα η οικογένεια και οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν.
Υλικά συνταγής
- 1 λίτ. γάλα, φρέσκο
- 1 φλ.τσ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 φλ. τσ. ριζάλευρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1 συσκ. φύλλα Βηρυτού
- Λίγο βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα
- Ζάχαρη κρυσταλλική
- Κανέλα, για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, το ριζάλευρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, σε βουτυρωμένο ταψάκι, στρώνουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα.
Αδειάζουμε μέσα την χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα.
Κλείνουμε καλά τις ενώσεις των φύλλων.
Βουτυρώνουμε και ψήνουμε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Τέλος, αφού την βγάλουμε από τον φούρνο τη χαράζουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα.
Η μπουγάτσα μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Αντί για βούτυρο γάλακτος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην μπουγάτσα μας στακοβούτυρο.
- Μπορούμε να φτιάξουμε την συνταγή και με φύλλα κρούστας.
- Όταν φτιάξουμε την κρέμα, πρέπει να προσέξουμε να μην την αφήσουμε πολύ ώρα στην φωτιά γιατί θα σφίξει πολύ.
supersyntages.gr