Άλλες Ειδήσεις
Εύκολο σουφλέ με σπανάκι

Υλικά συνταγής
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 120 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. γάλα
- 1 κ.γλ. μουστάρδα, σε σκόνη
- 6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- Αλάτι
- Πιπέρι Καγιέν
Εκτέλεση συνταγής
- Πρώτα από όλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ.
- Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με τα 2/3 από το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα και την αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Ζεματάμε το σπανάκι για 2 με 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και κατόπιν το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
- Το σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
- Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην μπεσαμέλ, κατόπιν το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις στο προηγούμενο μείγμα της μπεσαμέλ.
- Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Το σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα μυρωδικά στο σουφλέ μας όπως δυόσμος, άνηθος κλπ.
supersyntages.gr
