Άλλες Ειδήσεις
Εύκολος μπακλαβάς
Συστατικά
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
400 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
400 γρ. καρύδια
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml νερό
1 στικ κανέλα
50 γρ. μέλι
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
Βάζουμε στον πολυκόφτη τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
Για τον μπακλαβά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 25×32 εκ.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε στο μέγεθος του ταψιού. Το φύλλο που περισσεύει το κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε όλη τη γέμιση και καλύπτουμε με τα φύλλα που είχαμε αφήσει στην άκρη.
Χαράσσουμε τον μπακλαβά σε διαγώνια κομμάτια.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με μια κουτάλα σταδιακά και το απλώνουμε ως τις άκρες με ένα πινέλο.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, ψηλά στη σχάρα και ψήνουμε για 2 ώρες μέχρι να γίνει τραγανός.
Για το σιρόπι
Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι, την κανέλα, το μέλι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις πάρει μια βράση και έχουμε βγάλει από τον φούρνο τον μπακλαβά, σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι τον καυτό μπακλαβά.
Προσέχουμε και σιροπιάζουμε σταδιακά με την κουτάλα για να μην διαλυθεί ο μπακλαβάς.
Αφήνουμε τον μπακλαβά στην άκρη μέχρι να ‘’πιει’’ όλο το σιρόπι.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com