Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Φασόλια χάντρες με λαχανικά και μυρωδικά

Υλικά

  • φασόλια χάντρες: 500 γρ.
  • κρεμμύδι: 1 κομμένο σε ροδέλες
  • φρεσκα κρεμμυδάκια: 2 κομμένα σε ροδέλες
  • πιπεριά κόκκινη: 1/2
  • πιπεριά πράσινη: 1/2
  • καρότα: 2 κομμένα σε κυβάκια
  • σέλινο: 4 κουταλίες της σούπας, ψιλοκομμένος
  • άνηθος: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • χυμός ντομάτας: 450 ml ελαφρά συμπυκνωμένος
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε από την προηγούμενη τα φασόλια και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, για 6′ περίπου.
  3. Σε άλλη, μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα μισοβρασμένα φασόλια για 5′ – 6′.
  4. Προσθέτε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, τις πιπεριές, τα καρότα και το μείγμα από τα κρεμμυδάκια και κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα, το σέλινο και 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Στο τέλος αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

 

ethnos.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014