Άλλες Ειδήσεις
Φασόλια χάντρες με λαχανικά και μυρωδικά
Υλικά
- φασόλια χάντρες: 500 γρ.
- κρεμμύδι: 1 κομμένο σε ροδέλες
- φρεσκα κρεμμυδάκια: 2 κομμένα σε ροδέλες
- πιπεριά κόκκινη: 1/2
- πιπεριά πράσινη: 1/2
- καρότα: 2 κομμένα σε κυβάκια
- σέλινο: 4 κουταλίες της σούπας, ψιλοκομμένος
- άνηθος: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
- χυμός ντομάτας: 450 ml ελαφρά συμπυκνωμένος
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε από την προηγούμενη τα φασόλια και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, για 6′ περίπου.
- Σε άλλη, μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα μισοβρασμένα φασόλια για 5′ – 6′.
- Προσθέτε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, τις πιπεριές, τα καρότα και το μείγμα από τα κρεμμυδάκια και κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα, το σέλινο και 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Στο τέλος αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
ethnos.gr