Άλλες Ειδήσεις
Φουσκωτή τυρόπιτα στο τηγάνι για το ταπεράκι της παραλίας
Φουσκωτή τυρόπιτα στο τηγάνι για το ταπεράκι της παραλίας. Αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι με φέτα, ανθότυρο και γκούντα.
Υλικά
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 600-700 γραμμάρια
- Γάλα Φρέσκο 300 γραμμάρια
- Βουτυρο 100 γραμμάρια
- Αυγα 2
- Ζαχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
- Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξερή Μαγιά 10 γραμμάρια
Για την γέμιση
- Φέτα 300 γραμμάρια
- Ανθοτυρο 200 γραμμάρια
- Γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένη
Για το άλειμμα
- Βουτυρο 50-100 γραμμάρια
Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς μία πεντανόστιμη, αφράτη και λαχταριστή τυρόπιτα στο τηγάνι για το ταπεράκι της παραλίας. Την γεμίσαμε με φέτα, ανθότυρο και γκούντα και ξετρελαθήκαμε. Είναι μία φανταστική ιδέα για ορεκτικό στα επίσημα και στα γιορτινά μας τραπέζια αφού μοιάζει πολύ με το τυροπιτάρι.
Όμως μπορούμε να την φτιάξουμε για κάθε περίσταση. Το ανθότυρο, η φέτα και η γκούντα είναι ένας μοναδικός συνδυασμός και είναι αυτά τα υλικά που κάνουν την συγκεκριμένη τυρόπιτα αξεπέραστη. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Φουσκωτή τυρόπιτα στο τηγάνι για το ταπεράκι της παραλίας :
Εκτέλεση για την ζύμη
Στο χλιαρό γάλα βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη το αλάτι και η μαγιά. Προσθέτουμε έπειτα το αυγό, το βούτυρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί για 20-30 λεπτά. Μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση της τυρόπιτας.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την λιωμένη φέτα και το λιωμένο ανθότυρο που τα έχουμε πατήσει με ένα πιρούνι και την τριμμένη γκούντα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε μπαλάκι.
Εκτέλεση για την Φουσκωτή τυρόπιτα στο τηγάνι για το ταπεράκι της παραλίας
Αφού η ζύμη έχει φουσκώσει την χωρίζουμε σε 6 μερίδες και την κάθε μερίδα την ανοίγουμε με το χέρι μας σε πιτάκι, όχι πολύ μεγάλο. Στην μέση βάζουμε το τυρί και το κλείνουμε με την ζύμη σαν ένα μικρό μπαλάκι. Το γυρίζουμε ανάποδα. Βάζουμε λίγο αλεύρι στο μπαλάκι μας και με την παλάμη μας ανοίγουμε το πιτάκι σε πιτάκι 23 εκατοστών.
Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και βάζουμε την πίτα μας στο τηγάνι να ψηθεί χωρίς το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 3-5 λεπτά από την κάθε μεριά. Αφού γίνει την περνάμε με το βούτυρο. Περιμένουμε για 7-10 λεπτά και την κόβουμε στην μέση ή στα 4. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες μερίδες.
Tips για την Φουσκωτή τυρόπιτα στο τηγάνι για το ταπεράκι της παραλίας
Βγαίνουν 6 τυρόπιτες. Μπορούμε να βάλουμε και ένταμ.
Η συνταγή είναι της Εύης από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις