Άλλες Ειδήσεις
Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων
Συστατικά
Για τη σάλτσα
- 1 μήλο κόκκινο
- 2 μπανάνες, ώριμες
- 50 γρ. μέλι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. φράουλες
- 120 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- 100 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
- 1/2 μπανάνα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. μέλι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
- Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια.
- Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ.
- Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι.
- Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο.
- Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 εβδομάδα.
Για τη σαλάτα
- Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της.
- Απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας.
- Με τα μύρτιλα σχηματίζουμε τον ιστό.
- Κόβουμε τα blackberries στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος.
akispetretzikis.com