Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων

screenshot 1 768x500 2

Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 1 μήλο κόκκινο
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 50 γρ. μέλι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. φράουλες
  • 120 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 100 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
  • 1/2 μπανάνα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια.
  • Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι.
  • Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο.
  • Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 εβδομάδα.

Για τη σαλάτα

  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της.
  • Απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας.
  • Με τα μύρτιλα σχηματίζουμε τον ιστό.
  • Κόβουμε τα blackberries στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014