Άλλες Ειδήσεις
Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα
Συστατικά
500 γρ. λιγκουίνι
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. ούζο
1/3 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. εστραγκόν
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. νερό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
παρμεζάνα
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση, κατά μήκος, και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 ½ λεπτό.
Σβήνουμε το τηγάνι με το ούζο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι με τη σάλτσα στη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το σκόρδο, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, 1 κουτάλα της σούπας νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και ρίγανη.
akispetretzikis.com