Κοινωνία
ΓΕ.ΙΝ. για τον σεισμό στον Αμβρακικό: «Υπάρχουν κάποια ρήγματα στην περιοχή»
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ στον Αμβρακικό κόλπο ταρακούνησε το πρωί της Δευτέρας (18/09) περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον Αμβρακικό κόλπο, εννέα χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας.
Της Εύης Σιμοπούλου
Η μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνει τη σεισμική δόνηση με μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο 18 χιλιόμετρα, ανατολικά, βορειοανατολικά της Βόνιτσας.
Για τον σεισμό στην περιοχή στον Αμβρακικό Κόλπο μίλησε στο Capital.gr o Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης.
«Στην περιοχή του Αμβρακικού κόλπου σημειώνεται μια ήπια σεισμική δραστηριότητα. Η δραστηριότητα αυτή δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με σημαντικές τεκτονικές ζώνες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή βορειότερα και νοτιότερα».
Για το αν η περιοχή έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών, ανέφερε:
«Στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει σημαντικό ιστορικό πολύ μεγάλων σεισμών, τουλάχιστον κατά την περίοδο της ενόργανης παρακολούθησης. Αντίθετα, στην ευρύτερη περιοχή, νοτιοδυτικά, είχαμε στο παρελθόν το 1966, σημαντικό σεισμό από άλλο ρήγμα, που όμως δεν σχετίζεται με την παρούσα σεισμικότητα».
Διαβάστε επίσης: Άγιο Όρος: «Θεϊκές»… μπουνιές ανάμεσα σε μοναχούς