Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Γεμιστά κεφτεδάκια με φέτα σε σάλτσα ντομάτας

keftedakia gemista me feta sto

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
2 κ.σ. μαϊντανό
50 γρ. ψωμί τριμμένο
αβγό
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. φέτα, σε κυβάκια
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το ψωμί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε σε 18 κεφτεδάκια. Πιέζουμε το κάθε κεφτεδάκι στα χέρια μας, βάζουμε ένα κομμάτι από τη φέτα στο κέντρο και πλάθουμε ξανά ώστε η φέτα να είναι στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και περνάμε όλα τα κεφτεδάκια.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε 2 δόσεις για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα τριμμένη, τη ρίγανη, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψωμί, ελαιόλαδο και μαϊντανό.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014