Άλλες Ειδήσεις
Γεμιστά μπιφτέκια light
Συστατικά
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 10 μανιτάρια champignon
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
- 1 αβγό, μεσαίο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
- 2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 100 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- λάχανο, κόκκινο
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την τριμμένη φρυγάνια και τα μισά μανιτάρια. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, την πάπρικα και την worcestershire sauce. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
- Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια 2×2 εκ. και ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και χωρίζουμε τα υλικά του μπολ σε 6 μερίδες.
- Παίρνουμε το ⅙ του μείγματος και πλάθουμε με τα χέρια τον κιμά τριγύρω τους. Θέλουμε η γέμιση να είναι στη μέση και να μην φαίνεται εξωτερικά στα μπιφτέκια που πλάθουμε.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε 6 μπιφτέκια.
- Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί 30×20 εκ. με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κόκκινο λάχανο, τα τοματίνια με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε με τα μπιφτέκια.
akispetretzikis.com