Άλλες Ειδήσεις
Γευστικό και γρήγορο αλμυρό cheesecake
Αλμυρή παραλλαγή του cheesecake με παξιμάδια, λιαστές ντομάτες, ελαιόλαδο και ρίγανη. Χρόνος παρασκευής μόλις 15 λεπτά.
Υλικά
Για την κρέμα τυριού
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 1 τυρί κρέμα (300 γρ.)
- 1 τυρί κρέμα με μυρωδικά (300 γρ.)
- Φύλλα βασιλικού
Για τη βάση
- 4-5 μεγάλα παξιμάδια κρίθινα, τριμμένα στο multi
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Χονδρό αλάτι
Για το γαρνίρισμα
15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
Κρέμα μπαλσάμικο
Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
- Περνάμε τα παξιμάδια από το multi μέχρις ότου θρυμματιστούν καλά. Προσθέτουμε μέσα τις κομμένες λιαστές ντομάτες και το ελαιόλαδο, καθώς και λίγο χοντρό αλάτι και ρίγανη.
- Στρώνουμε το μείγμα σε μια βάση από κέικ. Το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο, αφού πρώτα το έχουμε πατήσει καλά με τα δάχτυλά μας. Δεν πρέπει να τρίβεται το μείγμα, πρέπει να είναι μια δεμένη μάζα.
- Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα μαζί με τη φέτα και το τυρί κρέμα με αρωματικά. Κόβουμε και λίγα φυλλαράκια βασιλικού. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα τυριού. Την απλώνουμε καλά και ξαναβάζουμε το αλμυρό cheesecake στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Οταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με ντοματίνια, ρίγανη, κάππαρη και κρέμα μπαλσάμικο.
ethnos.gr