Άλλες Ειδήσεις
Γιουβέτσι καρμπονάρα
Συστατικά
Για το γιουβέτσι
- 250 γρ. μπέικον
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανιτάρια champignon
- 4-5 κλ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. κριθαράκι
- 600 γρ. νερό
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. σπανάκι
- 250 γρ. τυρί κρέμα
Για τη γκρεμολάτα
- 1 σκ. σκόρδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. φουντούκια
- βασιλικό
- δυόσμο
- πιπέρι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- θυμάρι
- παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το γιουβέτσι καρμπονάρα
- Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει.
- Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το κριθαράκι και σοτάρουμε.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, το σπανάκι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Για τη γκρεμολάτα
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, τα φουντούκια ψιλοκομμένα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και δυόσμο ψιλοκομμένο. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη σάλτσα.
Για το σερβίρισμα
- Μοιράζουμε το γιουβέτσι σε τρία πιάτα.
- Σερβίρουμε το πρώτο πιάτο με πιπέρι, θυμάρι και τριμμένο τυρί.
- Στο δεύτερο πιάτο προσθέτουμε τυρί τριμμένο, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά.
- Στο τρίτο πιάτο βάζουμε τη γκρεμολάτα και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com