Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Γιουβέτσι καρμπονάρα

Συστατικά

Για το γιουβέτσι

  • 250 γρ. μπέικον
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια champignon
  • 4-5 κλ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα

Για τη γκρεμολάτα

  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. φουντούκια
  • βασιλικό
  • δυόσμο
  • πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • παρμεζάνα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το γιουβέτσι καρμπονάρα

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το κριθαράκι και σοτάρουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, το σπανάκι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Για τη γκρεμολάτα

  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, τα φουντούκια ψιλοκομμένα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και δυόσμο ψιλοκομμένο. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

  • Μοιράζουμε το γιουβέτσι σε τρία πιάτα.
  • Σερβίρουμε το πρώτο πιάτο με πιπέρι, θυμάρι και τριμμένο τυρί.
  • Στο δεύτερο πιάτο προσθέτουμε τυρί τριμμένο, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά.
  • Στο τρίτο πιάτο βάζουμε τη γκρεμολάτα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014