Άλλες Ειδήσεις
Γιουβέτσι με χταπόδι
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο, προαιρετικά
- 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1300 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού
- λεμόνι
- μαϊντανό
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, τις φλούδες λεμονιού, το ξίδι, 500 γρ. από το νερό και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά. Για κάθε 200 γρ. μεγαλύτερο χταπόδι βράζουμε επιπλέον 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Βάζουμε το νερό από το χταπόδι, τον πελτέ, την ντομάτα, τον κύβο, τη ζάχαρη, 800 γρ. από το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.
- Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και σερβίρουμε το κριθαράκι με ξύσμα και φέτες λεμονιού, μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com