Άλλες Ειδήσεις
Γκρανόλα με ξηρούς καρπούς χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Συστατικά
- 150 γρ. κινόα
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. βρόμη
- 40 γρ. λιναρόσπορο, τριμμένο
- 30 γρ. ηλιόσπορο
- 1/2 κ.γ. λιναρόσπορο, ολόκληρος
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 80 γρ. ανανά, σε κομματάκια, φρέσκο
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0%
- 80 γρ. ανανά, σε φέτες
- 10 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- 10 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Προσθέτουμε την κινόα, κλείνουμε με το καπάκι, και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Η κινόα θα αρχισει να παίρνει καστανό χρώμα και να αναπηδάει σαν ποπ κορν.
- Αφού πάρει όλη η κινόα καστανό χρώμα, αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σπάμε τα αμύγδαλα σε κομμάτια στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και τα βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη βρόμη, τον τριμμένο λιναρόσπορο, τον ηλιόσπορο, τον ολόκληρο λιναρόσπορο και την κανέλα.
- Ανακατεύουε με ένα κουτάλι τα στερεά υλικά.
- Βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τα κομμάτια του ανανά και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα πουρές.
- Προσθέτουμε τον πουρέ ανανά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι και μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Προσέχουμε να απλώσουμε αραιά το μείγμα στο ταψί, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά η γκρανόλα σε μια σχάρα.
- Αποθηκεύουμε τη γκρανόλα σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει καλά.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι ή γάλα, κομμάτια ανανά και φρούτα της αρεσκείας μας.
Tip
Μπορείτε να το δοκιμάσετε με γιαούρτι ή γάλα, χαμηλό σε λιπαρά.
akispetretzikis.com