Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ροδάκινο

recipe main glyko psigeiou krema kai zele rodakino

Συστατικά

Για τη βάση

  • 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. μέλι

Για την κρέμα

  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. μέλι
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το ζελέ ροδάκινο

  • 4 φέτες ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
  • 100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Απλώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνης σε μια ορθογώνια φόρμα 10×35 εκ. Θέλουμε να καλύπτει τον πάτο, τα τοιχώματα και να προεξέχει από τη φόρμα για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα αμύγδαλα, τα μπισκότα, τα βερίκοκα, το βούτυρο, το μέλι, και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ή με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα 50 γρ. από την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 45-50 δευτερόλεπτα στα 800 Watt.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπολ και προσθέτουμε μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος τη ζελατίνη, η οποία έχει μαλακώσει και την οποία έχουμε στύψει πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα γάλακτος, να μοιάζει στην υφή με σαντιγί, και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα πάνω από τη βάση των μπισκότων, και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να σφίξει.

Για το ζελέ

  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα κομμάτια της κομπόστας με το σιρόπι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα ροδάκινα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό.
  • Βάζουμε σε ένα μπολάκι με κρύο νερό τη ζελατίνη να μουλιάσει.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει αφού πρώτα τη στραγγίξουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την παγωμένη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες να σφίξει το ζελέ.
  • Κόβουμε το γλυκό σε φέτες και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014