Άλλες Ειδήσεις
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ροδάκινο
Συστατικά
Για τη βάση
- 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
- 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ.σ. μέλι
Για την κρέμα
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 450 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. μέλι
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ ροδάκινο
- 4 φέτες ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
- 100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
- 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Απλώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνης σε μια ορθογώνια φόρμα 10×35 εκ. Θέλουμε να καλύπτει τον πάτο, τα τοιχώματα και να προεξέχει από τη φόρμα για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα αμύγδαλα, τα μπισκότα, τα βερίκοκα, το βούτυρο, το μέλι, και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ή με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα 50 γρ. από την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 45-50 δευτερόλεπτα στα 800 Watt.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπολ και προσθέτουμε μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος τη ζελατίνη, η οποία έχει μαλακώσει και την οποία έχουμε στύψει πολύ καλά με τα χέρια μας.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα γάλακτος, να μοιάζει στην υφή με σαντιγί, και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα πάνω από τη βάση των μπισκότων, και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να σφίξει.
Για το ζελέ
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα κομμάτια της κομπόστας με το σιρόπι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα ροδάκινα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό.
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι με κρύο νερό τη ζελατίνη να μουλιάσει.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει αφού πρώτα τη στραγγίξουμε καλά με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε τον χυμό και ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την παγωμένη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες να σφίξει το ζελέ.
- Κόβουμε το γλυκό σε φέτες και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.
akispetretzikis.com