Άλλες Ειδήσεις
Γλυκόξινο κοτόπουλο
Συστατικά
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 100 γρ. μηλόξιδο
- 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ, αραιωμένο σε 3 κ.σ. νερό
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη, το μηλόξιδο, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο ψιλοκομμένο και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ.
- Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γλασαριστεί το κοτόπουλο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σουσάμι και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com