Άλλες Ειδήσεις
Γρήγορα τυροπιτάκια
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 150 γρ. φέτα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 12 φέτες ψωμί για τοστ, μόνο ψίχα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας τις φέτες από το ψωμί και περνάμε κάθε φέτα με τον πλάστη ώστε να γίνουν πολύ λεπτές.
- Ραντίζουμε το κέντρο του ψωμιού με ελαιόλαδο και απλώνουμε περιμετρικά του ψωμιού τον αραιωμένο κρόκο.
- Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα ψωμιά και κλείνουμε διαγώνια για να σχηματίσουμε τα τυροπιτάκια.
- Πιέζουμε ώστε να φύγει ο αέρας που μένει μέσα στα τυροπιτάκια και με ένα πιρούνι πατάμε κατά μήκος της ένωσης για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο ή τον αραιωμένο κρόκο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
akispetretzikis.com