Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Γρήγοροι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα σου λείπουν και πρόσθεσέ τα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

150 γρ.  αμύγδαλα, ωμά
250 γρ.  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ.  ζάχαρη άχνη
300 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ.  ανθόνερο
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
  ανθόνερο
 ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο, την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε κουραμπιέδες 25 γρ. και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014