Κοινωνία
Οι γυμνιστές δεν καταλαβαίνουν από κυκλώνες και κακοκαιρίες – Συνεχίζουν τα μπάνια τους (Φωτό)
Η παραλία των γυμνιστών «Μυρτιώτισσα», έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο μοναστήρι, της Παναγίας της Μυρτιώτισσας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία και είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες των γυμνιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βαθιά «χωμένη» μέσα σε ένα μοναδικό κολπίσκο, περιτριγυρισμένη από βράχια και δέντρα, όταν αποκαλύπτεται θυμίζει «Κόρη» που έτρεξε να κρυφτεί από τα «λάγνα μάτια των θεών και των θνητών», ενώ πολλοί από τους τουρίστες που την επισκέπτονται τη θεωρούν ως τον «καρπό» του έρωτα της Νηρηίδας Αμφιτρίτης και του Ποσειδώνα, για αυτό και την ονομάζουν «κόρη του Ποσειδώνα».
Χρυσή αμμουδιά και σμαραγδένια νερά συνθέτουν την εικόνα της. Όμως η παραλία της Μυρτιώτισσας, δεν εκτίθεται για όλους τους κολυμβητές, καθώς, από τη δεκαετία του ’70 και μετά, από την εποχή χίπις μέχρι και σήμερα, φιλοξενεί μόνο όσους δε διστάζουν να εκθέσουν το σώμα τους γυμνό, χωρίς να το θεωρούν αυτό ανήθικο.
Η παραλία των γυμνιστών στην Κέρκυρα
«Η θέα του γυμνού σώματος δεν είναι ντροπή, δεν διαφθείρει και δεν είναι υποτιμητική. Η ελευθερία που αισθάνεται κάποιος να περπατά στην ακτή και να κολυμπά στη θάλασσα ολόγυμνος , είναι απερίγραπτη» θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρότζερ, από τη Μεγάλη Βρετανία που έρχεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα με την οικογένειά του, για να απολαύσουν την παραλία της Μυρτιώτισσας.
Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη παραλία των γυμνιστών είναι ότι την επισκέπτονται ολόκληρες οικογένειες, με τα μικρά τους παιδιά, που έχουν μάθει να αγαπούν το σώμα τους, που έχουν μάθει «πως γύμνια είναι η πιο αγνή κατάσταση των ανθρώπων» όπως λέει και ο Ρότζερ.
Οι λουόμενοι της Μυρτιώτισσας, δεν ανήκουν σε κανένα κίνημα γυμνιστών. Απολαμβάνουν απλά τις διακοπές τους απενοχοποιημένοι και εντελώς κοντά στη φύση όπως έχουν γεννηθεί, γυμνοί.
Η παραλία της Μυρτιώτισσας βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τον περιφερειακό δρόμο που ενώνει το παραδοσιακό πέτρινο χωριό του Πέλεκα και την πολυσύχναστη παραλία της Γλυφάδας. Η πρόσβασή της γίνεται είτε μέσω από τα απότομα, κρυφά από τις πευκοβελόνες, μονοπάτια , που τα κατεβαίνουν προσεκτικά οι λουόμενοι, είτε από τη θάλασσα, με σκάφη, βάρκες ή κανό.
Η φυσική απομόνωσή της, από τη μεριά της θάλασσας με τεράστιους βράχους που είναι σα να τους έβαλε ως ασπίδες ο Ποσειδώνας για να προστατέψει την κόρη του και από τη μεριά της ξηράς με το απόκρημνο βουνό να την έχει κλείσει στην αγκαλιά του, κρατά τους γυμνιστές της μακριά από τα περίεργα βλέμματα και τα «πονηρά» μυαλά, μακριά από τους επιδειξίες και τους ηδονοβλεψίες.
Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης και έχει επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, από τις αρχές Μαΐου, μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη. Η έκταση της ακτής της αλλάζει κάθε χρόνο, καθώς εξαρτάται πάντα από την άμμο που θα «ρουφήξει» η θάλασσα ή που θα αποφασίσει να εκθέσει για να την απολαύσουν οι θαμώνες γυμνιστές.
newsit.gr