Άλλες Ειδήσεις
Ιταλικό σπαγγέτι με σάλτσα ψητής ντομάτας
Η σάλτσα ντομάτας είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες σάλτσες για τα σπαγγέτι και τα λιγκουίνι. Επειδή τον χειμώνα δεν έχουμε φρέσκες ώριμες ντομάτες, οι ντομάτες σε κονσέρβα μας δίνουν τη λύση και γίνονται πιο νόστιμες όταν τις ψήσουμε στον φούρνο.
Υλικά
-
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 800 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες (2 κονσέρβες)
- 2 μικρά φιλέτα γαύρου, συσκευασμένα σε λάδι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, συν λίγο για το σερβίρισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής μας
Για το σερβίρισμα
- Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
Διαδικασία
Αδειάζουμε τις κονσέρβες ντομάτας σε ένα ταψί 25X35 και λιώνουμε τις ντομάτες ελαφρά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο, τα φιλετάκια γαύρου, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον φούρνο, ανακατεύοντας μια δυο φορές, για 35-40 λεπτά. Το σκόρδο θα έχει μαλακώσει και το μείγμα θα έχει γίνει αρκετά πηχτό.
Στο μεταξύ βάζουμε το νερό να βράσει για τα μακαρόνια –μια μεγάλη κατσαρόλα, με 4-6 λίτρα νερό, σε δυνατή φωτιά. Όταν οι ντομάτες είναι έτοιμες, βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε στην άκρη για λίγο. Με έναν πολτοποιήτη (ή με ένα πηρούνι) σπάμε τις ντομάτες και τα σκόρδα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη (χοντροκομμένη) σάλτσα.
Βράζουμε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, για να γίνουν al dente και κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά σε σουρωτήρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να καλύψει όλα τα ζυμαρικά, περίπου 3 λεπτά. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μπούκοβο.
Tips
Είναι μια εύκολη σάλτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και να διατηρήσουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Θα την ζεστάνουμε και θα την ανακατέψουμε με ττα ζυμαρικά πριν σερβίρουμε.
olivemagazine.gr