Άλλες Ειδήσεις
Καλαμαράκια γιουβέτσι
Υλικά
- 3 κονσέρβες Safcol καλαμαράκια των 170 γρ.
- 300 γρ. Κριθαράκι Χονδρό Όμικρον
- 5-6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο Ομοσπονδία
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- 1 μαραθόριζα (φινόκιο), κομμένη σε φέτες
- 50ml ούζο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 ½ – 2 λίτρα ζωμό λαχανικών, καυτό
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με πάπρικα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το κριθαράκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα των υλικών για 4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αποσύρουμε και σερβίρουμε.