Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Καλαμαράκια γιουβέτσι

Υλικά

  • 3 κονσέρβες Safcol καλαμαράκια των 170 γρ.
  • 300 γρ. Κριθαράκι Χονδρό Όμικρον
  • 5-6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο Ομοσπονδία
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο), κομμένη σε φέτες
  • 50ml ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ½ – 2 λίτρα ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με πάπρικα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κριθαράκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα των υλικών για 4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

 

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014