Άλλες Ειδήσεις
Καλτσόνε με μπέικον και μανιτάρια
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 10 γρ. αλάτι
- 340 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 γρ. μαγιά ξηρή
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
- σιμιγδάλι, για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 120 γρ. μπέικον
- 350 γρ. μανιτάρια champignon
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλάτι, το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1-2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ρίγανη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά για να χάσουν την υγρασία τους και να δέσει η γέμιση.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί να κάψει καλά.
- Απλώνουμε αλεύρι και σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε διάμετρο 20 εκ.
- Μοιράζουμε την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό και τη γέμιση σε κάθε ζυμάρι.
- Κλείνουμε τη ζύμη, τυλίγουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι την ένωση για να κλείσουν καλά. Κάνουμε λίγες τρύπες στην επιφάνειά τους για φεύγει η υγρασία της ώρα του ψησίματος.
- Μεταφέρουμε στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com