Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Κέικ με φιστικοβούτυρο και καραμέλες

screenshot 1 768x500 7

Συστατικά

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
80 γρ. καραμέλες, βουτύρου ή γάλακτος, μαλακές, ψιλοκομμένες
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
αυγά, μεσαία
150 γρ. γάλα, 3,5%
150 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για την ganache montée φιστίκι
φύλλα ζελατίνης
550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
50 γρ. γλυκόζη, σιρόπι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
100 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για το σερβίρισμα
καραμέλες, βουτύρου ή γάλακτος
φιστίκια
πουράκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τις καραμέλες βουτύρου, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 11×25 εκ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, φροντίζοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και το φιστικοβούτυρο, και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά (το αλεύρι με τις καραμέλες) και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Για την  ganache montée φιστίκι
Ρίχνουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα 220 γρ. από την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και το εκχύλισμα βανίλιας, και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη -αφού προηγουμένως τη στραγγίξουμε με τα χέρια μας- και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα 330 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Αφαιρούμε την ganache montée από το ψυγείο και τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψε το μείγμα.
Βάζουμε την ganache montée σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για τη συνθεση
Διακοσμούμε το κέικ με την ganache montée και το στολίζουμε με καραμέλες, φιστίκια, και πουράκια.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014