Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Κέικ με φρούτα του δάσους

screenshot 1 768x500 4

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
αβγά, μεσαία
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/3 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. μαρμελάδα, με φρούτα του δάσους
βούτυρο, για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
σμέουρα (raspberries)
βρώσιμα λουλούδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το αλεύρι και ένα ένα τα αβγά. Μόλις απορροφηθεί το ένα τότε βάζουμε το επόμενο.
Βάζουμε το γιαούρτι, το τζίντζερ και την κανέλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τα φιστίκια χοντροκομμένα, το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε το 1/3 από μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με τρύπα στη μέση, στην οποία έχουμε απλώσει βούτυρο και αλεύρι.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή μαρμελάδα και καλύπτουμε με 1/3 από το μείγμα.
Βάζουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε για 50 λεπτά με τη σχάρα στο ψηλό σημείο του φούρνου.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με raspberries και βρώσιμα λουλούδια.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014