Άλλες Ειδήσεις
Κέικ φρούτων
Συστατικά
160γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
Ελληνικό γιαούρτι πάχους 100γρ
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
230g απλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
λεπτό ξύσμα 1 λεμονιού
200 γραμμάρια βατόμουρα ή ότι θέλετε
ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
Και ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα.
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιπάνετε μια στρογγυλή φόρμα.
2. Τοποθετήστε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά έως ότου κρεμώσουν. Προσθέστε το ελληνικό γιαούρτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια ανακατέψτε στη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε απαλά τα τρία τέταρτα των βατόμουρων και, στη συνέχεια, ρίξτε στη λαδωμένη φόρμα . Γεμίστε με τα υπόλοιπα βατόμουρα και τις νιφάδες αμυγδάλου. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
3. Ψύξτε στο δοχείο και στη συνέχεια στρίψτε σε ένα ράφι για να κρυώσει πλήρως. Σερβίρετε όπως είναι ή πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
xrysoskoufaki.gr