Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Κέικ λαγουδάκι

recipe main cake

Συστατικά

Για τη διακόσμηση

  • 500 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χρυσό βρώσιμο σπρέι

Για το κέικ

  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. γάλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. γάλα

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. ινδοκάρυδο
  • σοκολατάκια

Για το σερβίρισμα

  • κλ. δεντρολίβανο
  • κόκκινα πασχαλινά αβγά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη διακόσμηση

  • Απλώνουμε μια επιφάνεια σιλικόνης στον πάγκο εργασίας μας.
  • Πασπαλίζουμε με τη μισή άχνη ζάχαρη, βάζουμε τη ζαχαρόπαστα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
  • Κόβουμε 2 κομμάτια για να σχηματίσουμε τα αυτιά. Τα βάζουμε πάνω στον πλάστη και τα αφήνουμε στην άκρη για να στεγνώσουν και να πάρουν καμπυλωτό σχήμα.
  • Ψεκάζουμε με το χρυσό σπρέι και αφήνουμε στην άκρη.

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια, το γάλα και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Σταδιακά δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι να έχουμε μια απαλή βουτυρόκρεμα.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε το κέικ κάθετα στη μέση και ισιώνουμε την επιφάνειά του με ένα πριονωτό μαχαίρι.
  • Γυρίζουμε τα κομμάτια του κέικ κάθετα, απλώνουμε το ¼ από τη βουτυρόκρεμα και τα κολλάμε μεταξύ τους. Μεταφέρουμε στην επιφάνεια σερβιρίσματος.
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι δίνουμε σχήμα και από το κομμάτι που κόψαμε κρατάμε ένα κομμάτι για την ουρά.
  • Απλώνουμε όλη την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ινδοκάρυδο, και προσθέτουμε ένα χρωματιστό σοκολατάκι για τη μύτη και δύο μαύρα για τα μάτια.
  • Στηρίζουμε τα αφτιά από τη ζαχαρόπαστα πάνω στο ‘κεφάλι’.
  • Βάφουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο με το χρυσό σπρέι και βάζουμε στην επιφάνεια σερβιρίσματος περιμετρικά από το κέικ. Στολίζουμε με βαμμένα αυγά και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014