Άλλες Ειδήσεις
Κέικ λαγουδάκι
Συστατικά
Για τη διακόσμηση
- 500 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- χρυσό βρώσιμο σπρέι
Για το κέικ
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. γάλα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη βουτυρόκρεμα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. γάλα
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. ινδοκάρυδο
- σοκολατάκια
Για το σερβίρισμα
- κλ. δεντρολίβανο
- κόκκινα πασχαλινά αβγά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη διακόσμηση
- Απλώνουμε μια επιφάνεια σιλικόνης στον πάγκο εργασίας μας.
- Πασπαλίζουμε με τη μισή άχνη ζάχαρη, βάζουμε τη ζαχαρόπαστα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
- Κόβουμε 2 κομμάτια για να σχηματίσουμε τα αυτιά. Τα βάζουμε πάνω στον πλάστη και τα αφήνουμε στην άκρη για να στεγνώσουν και να πάρουν καμπυλωτό σχήμα.
- Ψεκάζουμε με το χρυσό σπρέι και αφήνουμε στην άκρη.
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια, το γάλα και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Σταδιακά δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι να έχουμε μια απαλή βουτυρόκρεμα.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε το κέικ κάθετα στη μέση και ισιώνουμε την επιφάνειά του με ένα πριονωτό μαχαίρι.
- Γυρίζουμε τα κομμάτια του κέικ κάθετα, απλώνουμε το ¼ από τη βουτυρόκρεμα και τα κολλάμε μεταξύ τους. Μεταφέρουμε στην επιφάνεια σερβιρίσματος.
- Με ένα πριονωτό μαχαίρι δίνουμε σχήμα και από το κομμάτι που κόψαμε κρατάμε ένα κομμάτι για την ουρά.
- Απλώνουμε όλη την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ινδοκάρυδο, και προσθέτουμε ένα χρωματιστό σοκολατάκι για τη μύτη και δύο μαύρα για τα μάτια.
- Στηρίζουμε τα αφτιά από τη ζαχαρόπαστα πάνω στο ‘κεφάλι’.
- Βάφουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο με το χρυσό σπρέι και βάζουμε στην επιφάνεια σερβιρίσματος περιμετρικά από το κέικ. Στολίζουμε με βαμμένα αυγά και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com