Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Κέικ μήλου χωρίς γλουτένη

cake milou xoris

Συστατικά

  • 300 γρ. μήλα
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλάμε ένα σύρμα.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις σταφίδες, το κονιάκ και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.
  • Στο μπολ με τα μήλα βάζουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Στο μπολ με το υπόλοιπο αλεύρι βάζουμε αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά τα μήλα, το αλεύρι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Απλώνουμε σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη 10×30 εκ. και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014