Άλλες Ειδήσεις
Κέικ μήλου χωρίς γλουτένη
Συστατικά
- 300 γρ. μήλα
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά, μεσαία
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. κανέλα
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 20 γρ. κονιάκ
- 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλάμε ένα σύρμα.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις σταφίδες, το κονιάκ και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.
- Στο μπολ με τα μήλα βάζουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Στο μπολ με το υπόλοιπο αλεύρι βάζουμε αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά τα μήλα, το αλεύρι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Απλώνουμε σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη 10×30 εκ. και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
akispetretzikis.com