Άλλες Ειδήσεις
Κόκορας κρασάτος στη χύτρα ταχύτητας
Συστατικά
- 3 1/2 κιλά κόκορα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 στικ κανέλα
- 1 κύβο κότας
- 500 γρ. κρασί κόκκινο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- μακαρόνια, Νο 2, βρασμένα
- γραβιέρα
- πιπέρι
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τον κόκορα σε μερίδες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τον κόκορα στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Παράλληλα, τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Μεταφέρουμε τον κόκορα στη χύτρα και προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τον κύβο, το κρασί, τον πελτέ, τα φύλλα δάφνης, το νερό και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι, τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και 40 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και σερβίρουμε με τα μακαρόνια, γραβιέρα τριμμένη, πιπέρι και ρίγανη.
akispetretzikis.com