Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Συστατικά

κρεμμύδι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
κολοκυθάκι
1 σκ. σκόρδο
καρότο
300 γρ. ρύζι γλασέ
200 γρ. νερό
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. δυόσμο
Για τη σύνθεση
30 κολοκυθοανθούς
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
ρίγανη
λεμόνι
ελαιόλαδο
φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να θωρακιστεί.
Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά να απορροφηθεί η υγρασία. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον βασιλικό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι από τους κολοκυθοανθούς και μοιράζουμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει 30 γρ. ελαιόλαδο.
Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη τη βάση της κατσαρόλας και να είναι σφιχτά το ένα με το άλλο.
Προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και καλύπτουμε με ένα πιάτο για να μείνουν σταθερά κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι, ρίγανη, φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο και φέτα.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014