Άλλες Ειδήσεις
Κορμός πυραμίδα banoffee
Συστατικά
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
100 γρ. φουντούκια
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την γκανάς
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
510 γρ. κουβερτούρα καραμέλα
40 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
48 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
2 μπανάνες
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα καραμέλα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα μπολ και τα ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το 1/5 από τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, βάζουμε άλλη μια δόση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια καραμέλα.
Βάζουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε να καλυφθούν από την καραμέλα.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθούν. Προσοχή το μείγμα καίει!
Για την γκανάς
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί καλά.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αφαιρούμε την κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί η κουβερτούρα και στη συνέχει ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 30-60 λεπτά.
Για τη σύνθεση
Απλώνουμε μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε 18 μπισκότα, 3 μπισκότα οριζόντια και 6 κάθετα, ώστε να έχουμε μια βάση από μπισκότα.
Απλώνουμε προσεκτικά 2-3 κ.σ. από την γκανάς. Τοποθετούμε άλλα 18 μπισκότα ώστε να κάνουμε μια δεύτερη στρώση. Απλώνουμε 2-3 κ.σ. από την γκανάς. Στην τρίτη στρώση βάζουμε μπισκότα μόνο στις άκρες και αφήνουμε κενό στη μέση.
Κόβουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μεγάλα κομμάτια και απλώνουμε το 1/3 στη μεσαία σειρά από τη βάση μας.
Καθαρίζουμε τις δυο μπανάνες και τις τοποθετούμε πάνω από τα φουντούκια. Απλώνουμε άλλο 1/3 από τα φουντούκια.
Κλείνουμε τις μεμβράνες από το πλάι για να κλείσουμε τις μπανάνες με τις ακριανές σειρές μπισκότων και να δώσουμε το σχήμα της πυραμίδας.
Ανοίγουμε ξανά τη μεμβράνη και απλώνουμε την υπόλοιπη γκανάς στην εξωτερική πλευρά των μπισκότων.
Τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή στην κατάψυξη για 1-2 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και τα υπόλοιπα φουντούκια.
akispetretzikis.com