Άλλες Ειδήσεις
Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριές
Υλικά
- 1 κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής
- 45 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 μεσαία πράσα, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένή
- 170 γρ. γλυκό ή ξινό τραχανά
- 200 γρ. φέτα
- 3 αυγά
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ή χωριάτικο ολικής άλεσης
- 240 γρ. ελαιόλαδο (για το φύλλο)
Διαδικασία
Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία (5-6) για 35΄ με 45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, το ξεψαχνίζουμε και πετάμε τις πέτσες και τα κόκαλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς, στον αέρα με αντιστάσεις ή μόνο στις αντιστάσεις.
Προθερμαίνουμε μια μεσαία ή μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8) και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 4 – 5 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές για άλλα 3 – 4 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον τραχανά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά (αφού πρώτα έχουμε σιγουρευτεί ότι το μείγμα είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Συνεχίζουμε τοποθετώντας άλλο ένα φύλλο και λαδώνουμε το πάνω μέρος. Τοποθετούμε το τρίτο και το τέταρτο φύλλο σταυρωτά λαδώνοντας ενδιάμεσα. Προσθέτουμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά για να βγάλουμε πιθανό αέρα που έχει εγκλωβιστεί ενδιάμεσα. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο πάνω από τη γέμιση, το οποίο έχουμε διπλώσει στη μέση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο και τοποθετούμε κανονικά. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει (λαδώνουμε όλο το φύλλο).
Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 55 με 60 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
olivemagazine.gr