Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρίγανη στον φούρνο

screenshot 2 768x500 2

Συστατικά

Για τις πατάτες
1 1/2 κιλό πατάτες baby
1/2 σκ. σκόρδο
Για τη μαρινάδα
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
12 γρ. αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
1 κ.σ. κοφτή μέλι
Για το κοτόπουλο
1 1/2 κιλό κοτόπουλο
1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Για τις πατάτες
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις πατάτες στη μέση και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Μεταφέρουμε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο σε ένα ταψί.
Για τη μαρινάδα
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Κρατάμε τις φλούδες από το ένα στημένο λεμόνι για το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για το κοτόπουλο
Βάζουμε στο εσωτερικό του κοτόπουλου την σκελίδα σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι, και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω, πάνω από τις πατάτες.
Με το λεμόνι που χρησιμοποιήσαμε για τη μαρινάδα και κρατήσαμε τις φλούδες τους, τρίβουμε με το εσωτερίκο τους το κοτόπουλο, για να γίνει τραγανή η κρούστα του.
Γυρνάμε τις φτερούγες του κοτόπουλου από την κάτω μεριά, για να μην καούν στο ψήσιμο.
Ρίχνουμε όλη τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες και την απλώνουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
Ρίχνουμε το νερό στο ταψί και δένουμε με έναν σπάγκο τις άκρες από τα μπούτια του κοτόπουλου, για να γίνει πιο ζουμερό στο ψήσιμο.
Σκεπάζουμε το ταψί αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε για 45 λεπτά με αλουμινόχαρτο, ξεσκεπάζουμε, και ψήνουμε για ακόμα 45 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί το κοτόπουλο και να μη χάσει τα ζουμιά του.
Κόβουμε τον σπάγκο από τα μπούτια του κοτόπουλου και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

AgrinioTimes ©2014