Άλλες Ειδήσεις
Κοτοσαλάτα με βραστές πατάτες, ρόκα και σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 2-3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε φέτες
- 100 γρ.φύλλα ρόκας πλυμένα και στραγγισμένα
- 100 γρ. φύλλα πράσινης σαλάτας πλυμένα και στραγγισμένα
- 3 πατάτες
Για το ντρέσινγκ γιαουρτιού
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο νερό με τη φλούδα τους, τις καθαρίζετε, αφού κρυώσουν κάπως, και τις κόβετε σε φέτες.
- Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα τα φιλέτα κοτόπουλου για 10΄, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν ελαφρά. Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα φύλλα ρόκας και πράσινης σαλάτας, τις βραστές πατάτες και τα ψημένα φιλέτα του κοτόπουλου.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.
ethnos.gr