Άλλες Ειδήσεις
Κουνέλι στη γάστρα με χειμωνιάτικα λαχανικά και μουστάρδα
Υγιεινή συνταγή για κουνέλι στη γάστρα, όπου το κρέας παραμένει ζουμερό και κρατάει ολα τα θρεπτικά συστατικά του.
Υλικά
Μερίδες: 8
Σάλτσα μουστάρδας
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο μέγιστο της θερμοκρασίας του.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε σε μονή στρώση τα κομμάτια από το κουνέλι, τα τρίβουμε με μια λεμονόκουπα, αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το κουνέλι.
- Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε το κουνέλι σε μια ευρύχωρη γάστρα και το αφήνουμε κατά μέρος.
- Στο ταψί που χρησιμοποιήσαμε για το ρόδισμα του κουνελιού βάζουμε όλα τα λαχανικά (καρότα, πατάτες, ντοματάκια, σελινόριζα, κρεμμύδι), αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρουμε τα λαχανικά στη γάστρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας, περιχύνουμε το φαγητό και «φυτεύουμε» σε διάφορα σημεία τα κλαράκια των μυρωδικών.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα, ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
- Αφήνουμε το κουνέλι να σταθεί για 5 -10 λεπτά σε μισάνοιχτο σβηστό φούρνο.
- Πετάμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε το κουνέλι με τα λαχανικά και τα υγρά του ταψιού.
gastronomos.gr