Uncategorized
Κουρουμπλής: Και ο Καραμανλής θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για το Σκοπιανό
Μίλησε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ, κυρίως, άφησε να εννοηθεί πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν Καραμανλής και Παπανδρέου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και απαντώντας στην ερώτηση εάν θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο υπουργός Ναυτιλίας δεν απέρριψε το ενδεχόμενο της ανασχηματισμού και τόνισε: «Αυτό το ξέρει ο πρωθυπουργός εγώ ξέρω να δουλεύω» για να προσθέσει: «Όπου πάω δουλεύω. Εγώ θα βάλω βαθμό στον εαυτό μου; Ο πρωθυπουργός θα με κρίνει. Έχω αυτοπεποίθηση».
«Αισθάνομαι ότι δουλεύω και έχω μια εξαιρετική συνεργασία με τον πρωθυπουργό», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και εκτίμησε πως η κυβέρνηση «το 2018 θα έχει προχωρήσει το χρέος και την έξοδο από το μνημόνιο».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για «διαχρονική υπόθεση ύψιστης σημασίας για τη χώρα».
Ως προς το προσφυγικό ζήτημα, ο υπουργός ερωτήθη από τους δημοσιογράφους εάν ο ίδιος σκέφτεται ως πρόσωπο που μπορεί να αναλάβει διεθνή ρόλο για το προσφυγικό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο κ. Κουρουμπλής απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, όμως σημείωσε ότι «υπάρχουν πρόσωπα που σε συγκεκριμένους τομείς πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος της χώρας».
Στη συνέχεια πήγε κι ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι «Ο Κ. Καραμανλής θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο ζήτημα του Σκοπιανού».
Αν και είπε πως «Και ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει την κρίση», χαρακτήρισε «Προσωπικότητα διεθνώς αναγνωρισμένη με πολλές επαφές στο εξωτερικό» τον κ. Παπανδρέου.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής είπε σχετκά, απαντώντας στη δημοσιογραφική ερώτηση:
“Δεν υπάρχει επαφή. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν πρόσωπα που σε συγκεκριμένους τομείς μπορούν και πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος της χώρας. Ας πούμε στο θέμα το σκοπιανό ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έχει βιώματα και εμπειρίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες… πρέπει να είμαστε ανοιχτοί.
Ο Γ. Παπανδρέου με όσες διαφωνίες κι αν έχω μαζί του δεν παύει να είναι μία διεθνής παρουσία της Ελλάδος, είναι στη σοσιαλιστική διεθνή, είναι πρωθυπουργός με πολλές δημόσιες σχέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο… όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατά καιρούς ενδεχομένως μπορεί να χρειαστεί (να βοηθήσουν) ως πρέσβεις της Ελλάδος. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτά.”
Κατά τον υπουργό Ναυτιλίας το προσφυγικό είναι «ζήτημα ύψιστης σημασίας» για το οποίο πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος για το πρόβλημα. Μάλιστα σχολίασε πως «αν λάβουμε υπόψη τις κλιματικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μετακινήσεις 60 εκατ. ανθρώπων στην Ευρώπη».
Αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης των προσφύγων ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως είναι «τρομερή η γραφειοκρατία της Ευρώπης για να πάρεις χρήματα», ενώ προχώρησε στην αποκάλυψη πως «σε πολλά σημεία υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών αρχών για το προσφυγικό».
Υποστήριξε ακόμα πως «πέρασαν στην Ελλάδα 1 εκατ. άνθρωποι χωρίς να ανοίξει μύτη».
Αναφορά στον Καραμανλή έκανε ο υπουργός και για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς είπε σχετικά:
«Η απόφαση του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι και ο πατριωτισμός πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και υπουργού άμυνας» θα οδηγήσουν σε «λύση σε πνεύμα που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».
«Υποστηρίζουμε όλοι τη σταθερότητα των συνόρων. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν χρειάζεται να φοβούνται», είπε ο κ. Κουρουμπλής που τόνισε πως «Η χώρα έχει σταθερή γραμμή».
Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δεν έχει θέση για το Σκοπιανό» αλλά παραδέχθηκε ότι και «στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπάρχουν απόψεις» αλλά «υπάρχει Δημοκρατία, η ηγεσία ακούει».
Thetoc.gr