Άλλες Ειδήσεις
Κρακεράκια τυριού
Συστατικά
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1/4 κ.γ. κουρκουμά
240 γρ. τσένταρ, τριμμένο, καλης ποιότητας
70 γρ. βούτυρο, κρύο, ανάλατο, κομμένο σε μικρούς κύβους
40 ml νερό, παγωμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και χτυπάμε μέχρι να σπάσει τελείως το βούτυρο.
Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι τα υλικά μας να γίνουν τρίμμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το παγωμένο νερό και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα (προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, μέχρι η ζύμη μας να κολλάει στη λεπίδα).
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη χωρίζουμε στα 2.
Σχηματίζουμε με το ζυμάρι 2 μπάλες.
Τυλίγουμε τις μπάλες με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
Αφαιρούμε την μεμβράνη και από τα δύο μπαλάκια.
Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω το πρώτο μπαλάκι ζύμης και πασπαλίζουμε με ακόμα λίγο αλεύρι.
Με τον πλάστη ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη μας. Ανοίγουμε καλά μέχρι το φύλλο μας να γίνει λεπτό σαν 10 φύλλα χαρτί ενωμένα (περίπου 3-4 χιλ.)
Με ένα πινέλο σκουπίζουμε το πολύ αλεύρι από τη ζύμη μας.
Με τη βοήθεια κουπ πατ διαφόρων σχημάτων, φτιάχνουμε και κόβουμε τα κρακεράκια μας σε σχέδια που επιθυμούμε.
Απλώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο μπαλάκι ζύμης.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com