Connect with us

Uncategorized

Κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

kinima allagis tetameno klima

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής, που τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη του ιδρυτικού του συνεδρίου, οδεύει σήμερα στην πιο κρίσιμη ίσως συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του.

Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Καμίνης, καλούνται αφενός να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ενόψει συνεδρίου, αφετέρου να… ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στην πορεία προς την ίδρυση του νέου φορέα το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.
Μόνο τυχαία δεν ήταν, άλλωστε, η δημόσια ανταλλαγή αιχμών μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, την Παρασκευή, στην είδηση του ραντεβού που έδωσαν για σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ποταμιού, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Παρότι, δε, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους αποδίδοντας την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη σε… ρομαντισμό εκ μέρους του, αλλά και να βάλει τέλος στα σενάρια περί σύμπλευσης του τελευταίου με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συνεργάτες της προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στέλνουν σαφή μηνύματα στον επικεφαλής του Ποταμιού στο παρασκήνιο.

Είχαν προηγηθεί, εξάλλου, πολλές διαφοροποιήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, από τη στάση του στο Σκοπιανό και τη Novartis, έως τα οργανωτικά του συνεδρίου.

«Η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην πορεία που έχει χαράξει το Κίνημα Αλλαγής», λένε, προεξοφλώντας πως θα διαμηνυθεί αρμοδίως στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι θα πρέπει να επιλέξει τι θέλει να κάνει.

Κατά τα λοιπά, το Πολιτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για σειρά ζητημάτων σήμερα, ενόψει ιδρυτικού συνεδρίου.

Οι έξι θα πρέπει, για παράδειγμα, να καταλήξουν στην οργανωτική δομή του νέου φορέα, αλλά και στον τρόπο ανάδειξης των μελών του κάθε οργάνου.

Αν, δηλαδή, θα εκλεγούν (εν μέρει ή εν συνόλω) τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή θα οριστούν όλοι από τα κόμματα στη βάση της αναλογικότητας, αν το Εκτελεστικό Γραφείο θα απορροφήσει το Πολιτικό Συμβούλιο ή το τελευταίο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή και μετά από το Συνέδριο, κ.ο.κ.

Τον ορισμό των πάντων φέρεται να προκρίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναγνωρίζοντας, πάντως, σε κάθε κόμμα το δικαίωμα να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει τους εκπροσώπους του στα όργανα.

Με αυτή την πρόταση, εφόσον τελικά γίνει, φέρεται να διαφωνεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εξ αρχής ήθελε την εκλογή των πάντων, ακόμα και σε επίπεδο συνέδρων και αργότερα θεώρησε ως «παραχώρηση» την εκλογή των μισών, που τελικά και αυτή ματαιώθηκε, με την ηγεσία να ορίζει όλους τους υποψηφίους ως συνέδρους.

Όσο για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, αναμένεται να προτείνει στο μεταβατικό στάδιο (σ.σ. όσο ο φορέας παραμένει πολυκομματικός και μέχρι να γίνει ενιαίος) η Κεντρική Επιτροπή να αποτελείται από 251 μέλη που θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία στο Συνέδριο με καθορισμένες και κοινά αποδεκτές αναλογίες μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου – real.gr

Advertisement

AgrinioTimes ©2014