Άλλες Ειδήσεις
Κρύα σαλάτα με κοτόπουλο
Συστατικά
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλ. βασιλικό
- 1 κλ. δυόσμο
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κλ. θυμάρι
- 250 γρ. μακαρόνια, στριφτά, ολικής αλέσεως
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 70 γρ. μέλι
- 50 γρ. μουστάρδα
- 20 γρ. σάλτσα σόγιας
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
- δυόσμο, φρέσκο, για το σερβίρισμα
- βασιλικό, φρέσκο, για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Χωρίζουμε το στήθος σε δύο κομμάτια. Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βάζουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ενδιάμεσα έχουμε βάλει αρκετό νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 10-11 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Τα κρατάμε σε ένα μπολ στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής, τα κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σως, τον χυμό από τα λάιμ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και τα κομμάτια κοτόπουλο.
- Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με το καλαμπόκι, το ξύσμα από τα λάιμ, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
- Ανακατεύουμε απαλά με δύο κουτάλες τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό) και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com