Connect with us

Διεθνή

Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκικά drones στην «προστασία» του Πορθητή και του Barbaros!

kupriaki aoz

Η κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζει να «βράζει» από το σκηνικό προκλητικότητας και έντασης που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή , καθώς η παρουσία τουρκικών ερευνητικών πλοίων αλλά και γεωτρυπάνων στην περιοχή αυτή της ανατολικής Μεσογείου, συνοδεύεται από μια νέα απειλή.

Σύμφωνα με νέα τουρκικά φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα, εκτός από τις ναυτικές δυνάμεις- απειλές στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τουρκικές φρεγάτες ή υποβρύχια, πλέον έρχονται να προστεθούν και τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή για να περιπολούν και να προστατεύουν τον «Πορθητή» και το «Barbaros».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, η Τουρκία έχει αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δυτικά της Κύπρου, ενώ την ίδια στιγμή η Milliyet γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό Barbaros και ο «Πορθητής» προστατεύονται από δέκα drones  τύπου TB2.

 

Τι αναφέρουν Yeni Safak και Milliyet

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak αναφέρει σε δημοσίευμά της, με πρωτοσέλιδο τίτλο “Πολιορκία”, ότι η Τουρκία απαντά στην πολιορκία των χωρών του NATO, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία οι οποίες με συνδρομή του Ισραήλ προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα προσθέτει πως η Άγκυρα απαντά με αύξηση της στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής εικόνας της καθώς και με drones στο βόρειο τμήμα της Κύπρου παρακολουθώντας τις κινήσεις στην περιοχή.

Η Yeni Safak αναφέρει ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» συνοδεύουν δύο φρεγάτες και τρεις τορπιλάκατοι, ενώ το «Γιαβούζ» μία φρεγάτα, ενώ συχνές είναι και οι «περιπολίες» τουρκικών μαχητικών F-16 κοντά στα τουρκικά γεωτρύπανα.

Από την άλλη, δημοσίευμα της Milliyet με τίτλο “Προστασία drones στο Barbaros και τον Πορθητή», γράφει ότι δέκα drones τύπου “Bayraktar TB2” πετούν συνεχώς σε Αιγαίο και Μεσόγειο ενώ δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα απογειώνονται από το Ντάλαμαν της Τουρκίας και πετούν στα ανοιχτά του Αιγαίου, στην Κύπρο και στις περιοχές που γίνονται γεωτρήσεις.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / Cyprus Times

onalert.gr

Advertisement

AgrinioTimes ©2014