Άλλες Ειδήσεις
Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό
Υλικά
- 1 συσκευασία λιγκουίνι
- 24 γαρίδες μεγάλες
- 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
- 1½ νεροπότηρο χυμό ντομάτας
- 10 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους, αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη, κατά μήκος, και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις φυλάτε στο ψυγείο. Μαζεύετε κεφάλια και κελύφη και τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό για 30 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε μέσα τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τον βασιλικό και την ντομάτα, αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.
Βάζετε το γαριδόζουμο σε μια κατσαρόλα, του ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε μέσα τα ζυμαρικά μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και τη ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 4 λεπτά. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω αδειάζετε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα.
olivemagazine.gr