Συστατικά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 120 γρ. κρασί κόκκινο
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. καλαμαράκια
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 100 γρ. ντοματίνια
Για το σερβίρισμα
- δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Σερβίρουμε γαρνίροντάς με φύλλα δεντρολίβανου.
akispetretzikis.com