Connect with us

Αγρίνιο

Μ.Ε.Θ. Covid Αγρινίου – Αθ. Διαμαντόπουλος: «Διορισμός εννέα πραγματογνωμόνων χωρίς πραγματογνωμοσύνη»

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια, από τις 7 Ιουνίου 2021, οπότε ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευριπίδης Νικολάου, με έγγραφη παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, έδωσε εντολή για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας της Μ.Ε.Θ. Covid 19.

Ζητούσε να ερευνηθεί η υπόθεση, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων, αλλά και ιατρών, για τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας σε ποσοστό 100% στο τοπικό Nοσοκομείο και εάν υπάρχουν παραλείψεις από τους εμπλεκομένους ή έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Η εισαγγελική παρέμβαση προήλθε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε ο πατρινός ποινικολόγος Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, που εκπροσωπεί τουλάχιστον 18 οικογένειες.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος επί της διαδικασίας, με μελανό σημείο αυτό της διενέργειας Ιατρικής Πραγματογνωμοσύνης επί των φακέλων των ασθενών που απεβίωσαν.

Οι φάκελοι με εντολή του Πταισματοδικείου Αγρινίου -αρμόδιου για τη διεξαγωγή της Προκαταρκτικής Εξέτασης- αρχικά εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ωστόσο με καθυστέρηση μηνών επεστράφησαν, με τους καθηγητές Ιατρικής κατά πληροφορίες να επικαλούνται αδυναμία λόγω φόρτου εργασίας.

Ακολούθως διαβιβάστηκαν σε ιατρούς Νοσοκομείου της Αττικής, όπου και πάλι υπήρξε «άρνηση». Την ίδια κατάληξη είχε και το τρίτο αίτημα, αυτή τη φορά με αποδέκτες ιατρούς του Πανεπιστημιακού Πάτρας.

Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Η προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν για καταθέσεις κάποιοι εκ των συγγενών, άγνωστο γιατί, έχει «βαλτώσει», προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων κυρίως στους συγγενείς των εκλιπόντων, που κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης. Εκτός από τα αναπάντητα «γιατί» που τους βασανίζουν, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον χρόνο, και αυτό γιατί εάν και εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, καθώς πρόκειται για αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

ΑθΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Διορισμός 9 πραγματογνωμόνων χωρίς πραγματογνωμοσύνη!

athanasios diamantopoulos

«Είμαστε στο σημείο, όπου διορίστηκαν συνολικά εννέα πραγματογνώμονες, και δεν έχουμε πραγματογνωμοσύνη. Έχουμε ένα αδίκημα, το οποίο αρχίζει να διαπράττεται από τον Ιανουάριο του 2021, που σημαίνει ότι έχουν περάσει ήδη δυόμισι χρόνια και είμαστε ακόμα σε ένα στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης, δεν έχει διαταχθεί ούτε τακτική ανάκριση. Είναι δεδομένο, ότι επειδή αφορά αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, στην 5ετία θα παραγραφεί. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση», δηλώνει στην «ΠτΔ», ο κ. Διαμαντόπουλος, επισημαίνοντας: «Είναι 40 θάνατοι που ζητούν μια απάντηση. Δεν λέμε πως οπωσδήποτε φταίνε κάποιοι, αλλά όλες οι ενδείξεις θα πρέπει να διευρυνθούν, ώστε εάν υπάρχουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να απολογηθούν για το θάνατο τόσων ανθρώπων. Μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, είχαμε περίπου 2.000 θανάτους και μόλις σε ένα-ενάμιση μήνα, οι 40 στη Μ.Ε.Θ. Αγρινίου».

Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Αποκαλυπτικό είναι και το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που έφερε προ μηνών, στο φως της δημοσιότητας η «ΠτΔ». Σε αυτό αναφέρεται πως το επίμαχο χρονικό διάστημα απανωτών θανάτων -όπως έχει γίνει γνωστό- δεν υπήρξε αίτημα από τη διοίκηση του νοσοκομείου για ενίσχυση της Μ.Ε.Θ. Covid, στο Αγρίνιο, με εξειδικευμένο προσωπικό, αντιθέτως αν και αποτελούσε το πιο νευραλγικό Τμήμα, στέλνονταν επικουρικοί και ανειδίκευτοι ιατροί. Γίνεται σαφής αναφορά για διοικητικές και ποινικές ευθύνες, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενα αδικήματα κακουργηματικής φύσης.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα για σοβαρότατες ευθύνες και παραλείψεις της διοίκησης και σημειώνεται ότι: «…τίθεται εν αμφιβόλω, τόσο η υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου αυτού, καθώς και η επιστημονική επάρκεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

«ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ;…»

«Ελπίζω και ζητώ να δικαιωθεί όχι μόνο ο άνδρας μου και όλες οι ψυχές που έφυγαν με αυτό τον τρόπο», λέει στην «ΠτΔ», η σύζυγος του 58χρονου Γιώργου Τσούνη από το Παναιτώλιο, που κατέληξε στις 11 Μαΐου 2021. «Ο Γιώργος δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ήταν γερός σαν ταύρος. Τι πάνε να κουκουλώσουν; Τι προσπαθούν να κάνουν; Ας πούμε ότι ο άνδρας μου είχε πρόβλημα, που δεν είχε, όλοι οι άλλοι είχαν πρόβλημα; 40 άτομα που μπήκαν στην Εντατική είχαν πρόβλημα; Είναι δυνατόν να μιλάω το πρωί μαζί του, να τρώει πρωινό και μετά από δυο ώρες να μου τον πεθάνουν; Ποιος είναι αυτός ο ετοιμοθάνατος που τρώει πρωινό;».

giorgos tsounis

O 58χρονος Γιώργος Τσούνης

«ΠΟΣΕΣ ΑΜΕΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…»

Η Βίκυ Γιαννοπούλου, σύζυγος του 51χρονου επιχειρηματία Γιώργου Καραγιάννη, από το Καρπενήσι και πατέρα δυο ανήλικων αγοριών που έφυγε από τη ζωή στις 17 Δεκεμβρίου του 2020, αναφέρει χαρακτηριστικά: «40 στους 40 ασθενείς χάθηκαν, οκτώ κρεβάτια άδειαζαν καθημερινά και άνθρωποι τους πέθαιναν, ένας από όσους εργάζονταν στη Μ.Ε.Θ. δε διερωτήθηκε πως κάτι δεν πάει καλά; Πώς πήγαιναν ήσυχοι στα σπίτια τους; Καταλαβαίνετε πόσες αμέλειες υπάρχουν εκεί; Αυτοί είναι δολοφόνοι. Το χαρτί θανάτου του δε γράφει ότι έφυγε από κορωνοϊό, αλλά από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Ήταν ένα άνθρωπος υγιέστατος, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ποτέ δεν είχε νοσηλευθεί δεν είχε προβλήματα υγείας, ένα θηρίο ήταν».

meth covid agriniou

Αγώνα για τη δικαίωση του 51χρονου συζύγου της δίνει η Βίκυ Γιαννοπούλου.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου – pelop.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 64 ετών ο Κωνσταντίνος Κώστας – Ήταν χειριστής τόρνου

Advertisement

AgrinioTimes ©2014