Άλλες Ειδήσεις
Μανιταρόπιτα με σπιτικό φύλλο

ΥΛΙΚΑ
ΣΚΕΥΗ
στρογγυλό ταψί 26 εκ.
μπολ
τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε μία λακούβα στη μέση. Βάζουμε στη λακούβα το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό
-
Αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι προς το κέντρο, ανακατεύοντας παράλληλα με το χέρι
-
Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, είτε μέσα στο μπολ, είτε αφού μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
-
Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι κομμένα σε μεσαία κομμάτια
-
Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν τα υγρά τους
-
Μεταφέρουμε σε μπολ και αφού κρυώσει ανακατεύουμε με τα αυγά και το κεφαλοτύρι
-
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο, τόσο ώστε να καλύπτει το ταψί μας και να περισσεύει 2 δάχτυλα φύλλο
-
Λαδώνουμε καλά το ταψί, τοποθετούμε το ένα φύλλο και το λαδώνουμε καλά
-
Μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί και κλείνουμε με το άλλο φύλλο την πίτα μας αφού το λαδώσουμε καλά. Κλείνουμε γύρω γύρω τα φύλλα και χαράζουμε την πίτα μας
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε
Πηγή: alevri.com
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr
