Connect with us

Uncategorized

Μαρία Τριανταφύλλου: Τοποθέτηση στην ολομέλεια της 138ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

antiprosopeia elladas triantafullou

Ενίσχυση του παγκόσμιου καθεστώτος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής  και μεταναστευτικής κρίσης ζήτησε στην ολομέλεια της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) η Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Στην ολομέλεια της 138ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης IPU τοποθετήθηκε η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κα Μαρία Τριανταφύλλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργασίες της IPU διεξάγονται στην Γενεύη (23-28/3) και το σημερινό θέμα αφορούσε στην «ενίσχυση του παγκόσμιου καθεστώτος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες: η ανάγκη για τεκμηριωμένη χάραξη πολιτικής».

Την Ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία απαρτίζουν, εκτός από την κα Τριανταφύλλου, οι Βουλευτές: Γεώργιος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ), Όλγα Κεφαλογιάννη (ΝΔ), Θεόδωρος Καράογλου (ΝΔ) και Δημήτριος Καμμένος (ΑΝ.ΕΛΛ.).

Η κα Τριανταφύλλου τόνισε, ότι «το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα είναι διεθνές και επομένως χρήζει πανευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού».

Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε «στην περίπτωση της Ελλάδας και τις σημαντικές δράσεις που έχουν προκριθεί όσον αφορά στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων αλλά και στην υγειονομική φροντίδα των μεταναστών».

Επέμεινε «στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης όλων των εχθροπραξιών στην Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Επιπλέον, επεσήμανε «την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών σε υπερεθνικό επίπεδο για ομαλότερη, ασφαλέστερη και τακτικότερη μετανάστευση, όπως:

–        Διεύρυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

–        Αναθεώρηση της Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ».

–        Νόμιμη και ομαλή διακίνηση μεταναστών και προσφύγων και καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ανθρώπων.

–        Οικονομική βοήθεια  προς τις χώρες υποδοχής προσφύγων (όπως είναι η Ελλάδα) για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος.

–        Αρωγή και οικονομική ενίσχυση χωρών λιγότερο ανεπτυγμένων της Αφρικής και της Ασίας, για να αρθούν οι οικονομικές ανισότητες, όσο είναι αυτό δυνατό και επομένως και οι αιτίες μετανάστευσης και προσφυγιάς».

Τελειώνοντας  η κα Τριανταφύλλου τόνισε πως «η αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών είναι η κύρια αιτία του προσφυγικού. Επομένως η ειρήνη και ο  σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι αναγκαία όσο ποτέ».

Advertisement

AgrinioTimes ©2014