Άλλες Ειδήσεις
Μαρμελάδα κυδώνι

Για τη μαρμελάδα κυδώνι θα χρειαστείτε
- 1.5 κιλό κυδώνια
- 5 φλιτζάνια νερό
- 5 λεμόνια κομμένα στη μέση
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Συγκεντρώνετε όλα τα υλικά.
- Με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί καθαρίζετε καλά την επιφάνεια κάθε κυδωνιού αφαιρώντας προσεκτικά την φλούδα. Ύστερα κόβετε κάθε κυδώνι στα 4 και αφαιρείτε το κουκούτσι και τις χονδρές ίνες που το περιβάλλουν και τα βάζετε σε ένα στεγνό πανί (τουλπάνι) που το δένετε καλά με μια κλωστή.
- Με ένα μαχαίρι κόβετε σε κύβους τα καθαρισμένα κυδώνια και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το »σακούλι» που φτιάξατε με τα κουκούτσια και τις ίνες νωρίτερα.
- Κόψτε τα λεμόνια σε πολύ λεπτές φέτες και βάλτε τα και αυτά στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζετε μέχρι το κυδώνι να μαλακώσει αρκετά, με προσοχή όμως να μην παραβράσει.
- Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα κατάλληλο για φούρνο σκεύος και την ζεσταίνετε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 120 βαθμούς Κελσίου ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ύστερα ρίχνετε τη ζάχαρη και την ανακατεύετε μέσα στην κατσαρόλα με τα κυδώνια.
- Αφήνετε την κατσαρόλα να βράσει ξανά 35-40 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην «πιάσει» το κυδώνι στον πάτο της κατσαρόλας. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν δέσει το μείγμα, καραμελώσει η ζάχαρη και στο τέλος η μαρμελάδα έχει ένα απαλό και όμορφο ροζ χρώμα. Η μαρμελάδα κυδώνι ειναι έτοιμη όταν αφήνει μια παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Με πολλή προσοχή ρίχνετε τη ζεστή μαρμελάδα κυδώνι σε αποστειρωμένα βάζα που έχετε ετοιμάσει από πριν.
- Όταν κρυώσει η μαρμελάδα κρυώσει, σκουπίστε τα βάζα, σφραγίστε τα και αποθηκεύστε τα σε ένα δροσερό μέρος. Μπορεί να διατηρηθεί για έως 12 μήνες.
foodmaniacs.gr
