Άλλες Ειδήσεις
Μελομακάρονα ζουμερά
Υλικά
-
1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
400 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλια
-
500 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
-
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-
1/2 κουταλιά του γλυκού αμμωνία
-
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
-
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
-
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
500 γραμμάρια νερό
-
700 γραμμάρια ζάχαρη
-
Φλούδες από 2 πορτοκάλια
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
110 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
-
Μέλι για το σερβίρισμα
-
Καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιών και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το Βιτάμ, τον χυμό, τα μπαχαρικά, τη σόδα, την αμμωνία και την άχνη. Ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί.
- Ανακατεύουμε πάλι απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τρυπάμε ίσα ίσα από τη μια πλευρά με ένα πιρούνι.
- Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα «κολυμπάμε» για 1 λεπτό περίπου.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια σχάρα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με μέλι και καρύδια χοντροκομμένα. Από πάνω ρίχνουμε πάλι λίγο μέλι και καρύδια.
vitam.gr