Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Μηλόπιτα σε φύλλο κρούστας

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 450γρ.
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5 μήλα κόκκινα χωρίς φλούδα (σε κυβάκια)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. μαρμελάδα μήλο ή πορτοκάλι
  • βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, και σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κυβάκια του μήλου για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζετε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και με το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε ξανά και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Βγάζετε το πακέτο με το φύλλο κρούστας από το ψυγείο και το ανοίγετε. Τοποθετείτε 1 φύλλο με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά σας.

Με ένα πινέλο το αλείφετε με βούτυρο και το στρώνετε στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να προεξέχουν. Επαναλαμβάνετε με άλλα 3 φύλλα. Απλώνετε στον πάτο τη μαρμελάδα μήλου και από πάνω το μίγμα του τηγανιού.

Βουτυρώνετε ένα ένα άλλα 4 φύλλα κρούστας και τα στρώνετε πάνω από τη γέμιση. Κόβετε με ψαλίδι τα φύλλα που προεξέχουν από τις άκρες τους σκεύους και τα μοιράζετε στην επιφάνεια της μηλόπιτας, βουτυρώνοντάς τα με ένα πινέλο.

Ψήνετε τη μηλόπιτα για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο. Σερβίρετε χλιαρή.

olivemagazine.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014